Menu

Životopis
Leonida Rupčić

Leonida Rupčić, rođena u kolovozu 1986. godine, po struci mag. prim. educ., Floortime terapeut (broj licence 02004) – Level 1 i Level 2  za provođenje individualnih terapija i Level 3 – certificiran za rad i savjetovanje roditelja prema The Greenspan Floortime pristupu. Leonida je otvorena, komunikativna i vrlo poduzetna članica tima, uvijek pazi da je sve na vrijeme i vrlo je dosljedna u izvršenju svojih nauma. Ujedno, ona je jedna od osnivačica Udruge „Belinda Dobrec“, te nosi funkciju dopredsjednice. Kao srednjoškolka, započela je intenzivno učenje i rad sa samom Belindom te s njom ostvarila prijateljski i vrlo blizak odnos. Njezina velika želja i motivacija je cjeloživotno učenje i napredovanje na području dječje razvojne psihologije, ali i zaživjeti Belindinu misiju, viziju i cilj. U Udruzi provodi individualnu Floortime terapiju, rad u paru i grupni rad, te rad s roditeljima i savjetovanja po Floortime pristupu (pripremanje roditelja za rad kod kuće). Suorganizatorica je i predavačica na raznim skupovima i radionicama za roditelje, odgojitelje, učitelje i ostale članove stručnoga tima.

Obrazovanje:

2023. – “Selektivni mutizam u dječjoj dobi – procjena i podrška”, ERF, Zagreb

2022. – 6. Hrvatski simpozij o ranoj intervenciji u djetinjstvu, HURID, Zagreb

2021. – “Razvojni profili djece predškolske dobi: opažanja i analiza”, ERF, Zagreb

2019. – Napredni tečaj za Floortime terapeute prema „The Greenspan Floortime Approach®“, Logopolis, Beograd (Srbija).
2018. – ATAAC– Asistivna tehnologija i komunikacija, konferencija, partneri konferencije, Zagreb.
2018. – 2. napredni tečaj za Floortime terapeute prema „The Greenspan Floortime Approach®“, organizacija i sudjelovanje, Rijeka.
2018. -„Poticanje prirodnog razvoja djeteta – od samoregulacije do apstraktnog mišljenja“, (The Floortime Center, USA, Tim Bleecker), organizacija i sudjelovanje, Rijeka.
2017. -Prva međunarodna Konferencija o ADHD-u, „Od stigme do uspjeha“, Zagreb.
2017.- „Oralno senzomotorna intervencija logopeda“ (Logopolis Milice Vakić, d.o.o., Beograd), organizacija i sudjelovanje, Rijeka.
2017. – ATAAC – Asistivna tehnologija i komunkacija, konferencija, Zagreb.
2017. – „Izazovi u razvoju komunikacije, jezika i govora kod djece s poteškoćama u razvoju“ (Logopolis Milice Vakić, d.o.o., Beograd), organizacija i sudjelovanje, Rijeka.
2016. – 2017. – Level 3; Floortime terapeut certificiran za rad s roditeljima prema The Greenspan Floortime Approach®, Zagreb.
2016. – 1. napredni tečaj za Floortime terapeute prema „The Greenspan Floortime Approach®“, Zagreb.
2016. – ATAAC– Asistivna tehnologija i komunikacija, konferencija, Zagreb.
2016. – DIR/Flortime konferencija prema „The Greenspan Floortime Approach®“, sudjelovanje, Zagreb.
2016. – Senzorna integracija, Modul 1., Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet, Zagreb.
2014. – Prezentacija multidisciplinarnog pristupa pri radu s djecom s teškoćama u razvoju, Rijeka psihologije, predavač, Rijeka.
2012. – 2013. – Level 1 i Level 2; Floortime terapeut certificiran za rad s djecom prema The Greenspan Floortime Approach®, Zagreb.
2012. – Druga hrvatska DIR/Floortime konferencija prema „The Greenspan Floortime Approach®“, sudjelovanje, Zagreb.
2011. – Prva hrvatska DIR/Floortime konferencija prema „The Greenspan Floortime Approach®“, sudjelovanje, Zagreb.
2011. – Marte Meo® prirodna potpora razvoju, tečaj, Velika Gorica.
2005. – 2010. – Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni učiteljski studij, Učiteljski fakultet u Rijeci, Magistar primarnog obrazovanja (mag.prim.educ.), Rijeka.
2001. – 2005. – Gimnazija „Eugen Kumičić“, Opatija.

Radno iskustvo:

Od 2017. godine je suosnivačica i dopredsjednica Udruge za pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju „Belinda Dobrec“. U Udruzi provodi evaluacije, individualne Floortime terapije, rad u paru i u skupinama kao i savjetovanje roditelja i drugih članova obitelji. Suorganizatorica je i predavačica na raznim skupovima i radionicama.
Od 2012. do 2016. godine zaposlena kao Floortime terapeutica u Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih „DIRA RIJEKA“ gdje provodi individualne Floortime terapije, rad u paru i u skupinama kao i savjetovanja za roditelje i druge članove obitelji. Od 2011. do 2014. godine obnašala funkciju tajnika Udruge.

Od 2011. do 2012. godine zaposlena u Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ u Opatiji kao učitelj pripravnik. Početkom 2013. godine položila je stručni ispit.

Od 2006. do 2011. godine – asistent djetetu s teškoćama u razvoju.

Ostalo:

Od 2011. do 2012. godine volonter u Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja djece i mladih „DIRA RIJEKA“, Rijeka.

Podijeli članak

Partneri