Menu

Ostvarena nova suradnja

Piše: Uredništvo udruge  

Datum: 03.10.2022.  Kategorija: Obavijest

Kroz svoj svakodnevni rad i suradnju s obiteljima djece s teškoćama promatramo i njihovu dinamiku odnosa, pratimo i bilježimo pomake naših korisnika i primjećujemo da napredak (između ostalog) bitno ovisi i o „mentalnom zdravlju“ roditelja i kvaliteti djetetove okoline.

Sretniji roditelj, sretnije dijete!

No današnji tempo životne svakodnevnice stavlja svakog roditelja, a osobito roditelja djeteta s teškoćama, u brojne izazovne situacije. Izdržati teret i pritisak okoline, opseg zadataka i zadaća, usklađivanje terapija i drugih tretmana nije nimalo jednostavan zadatak. Svakodnevno treba organizirati i balansirati između obiteljskih, poslovnih, terapijskih i sportskih obaveza te pronaći vrijeme za druženje i rad s djetetom koje mu je izuzetno bitno za daljnji napredak. Sve to je teško, često nedohvatljivo i testira granice izdržljivosti, a društvo ne trpi „kiksanje“ pa svojim komentarima (u najboljoj namjeri) dodatno otežava već ionako tešku situaciju roditelja. Roditelj je često sam sebi na zadnjem mjestu prioriteta. Nemogućnost izvršavanja svega što smo zamislili stvara osjećaj krivnje, neuspjeha, razočaranja, i tako u krug… Nezadovoljstvo raste, a mentalno stanje sve je gore.

Iako je prirodno da svi ponekad posrnemo i dotaknemo dno, ključno je da shvatimo da u svemu tome nismo sami, da se navedeno ne događa samo nama i da se uz stručnu podršku osvijestimo, uzdignemo i nadiđemo navedene nedaće još jači nego prije.

Pitate se kako? RADOM NA SEBI.

 

Mi ne možemo riješiti sve navedene probleme, ali Vam možemo biti podrška i ona „odskočna daska“ koja će pomoći napraviti prvi korak kada je najteže.

Stoga smo, u suradnji s dr.med.spec.psihijatrije Marinom Protuđer osmislile radionicu „Grupni support“ namijenjenu roditeljima djece naših korisnika s ciljem pružanja emocionalne podrške uz mogućnost edukacije i savjetovanja. Kroz radionice naučit ćete razviti i primijeniti adekvatnije mehanizme suočavanja sa stresom, a time dugoročno popraviti kvalitetu života Vas i Vaše obitelji.

Podijeli članak

Partneri