Menu

Zašto Belinda Dobrec?

Piše: Uredništvo udruge  

Datum: 20.02.2021.  Kategorija: Belindina priča

Niti jedno drugo ime ne bi moglo našu udrugu opisati bolje od imena Belinda Dobrec jer se naša udruga trudi biti sve što je ona bila. A bila je prije svega osoba velikog i plemenitog srca, osoba koja bi svakog dočekala raširenih ruku i još šireg osmijeha. Baš je takva i naša Udruga. To je udruga u koju je svako dijete dobrodošlo bez obzira na teškoću, a roditelj je najvažniji partner, a nikako smetnja. Belinda je bila i učitelj. Ali ne onaj učitelj koji među učenicima sije strah i trepet, već onaj koji umjesto loših ocjena dijeli savjete kako drugi put biti bolji i uspješniji. Uvijek se usmjeravala na ono što si učinio dobro. Bila  je učitelj od kojeg se štošta moglo naučiti. Rijetkima je uspjelo uhvatiti je s pitanjem na koje ne bi znala dati odgovor.

Takvom se trudi biti i naša Udruga. Udruga u kojoj naglašavamo djetetove jake strane, a zajedno pokušavamo prevladati one malo slabije. Udruga na čija vrata možete pokucati i biti sigurni da će vam naši stručnjaci na jednom mjestu dati mnoge informacije koje su vam potrebne i koja će zaustaviti beskrajna roditeljska lutanja.

Naša Belinda bila je i prijatelj. Prijatelj koji je uvijek bio tu – i kao rame za plakanje, i kao partner za beskrajno smijanje. Prijatelj s kojim uživate popiti i prvu jutarnju šalicu kave i zadnju čašu vina uvečer. Takva je i naša udruga. Ona  je oaza povjerenja u moru nerazumijevanja, zadnja slamka spasa koja vam dokaže da je ipak moguće. Belinda je bila osoba koja je na svakog gledala jednako, koja nije marila za vaš imovinski status, nacionalnost ili obrazovanje. Svako dijete u našoj udruzi je pojedinac sam za sebe. Ono ima svoje ime, svoju najdražu igru i sva ostala individualna obilježja, a nikako nije određeno dijagnozom.

Ali najvažnije od svega, Belinda je bila mama. Mama kakvu bi svatko dijete moglo poželjeti. Puna razumijevanja za djetetove potrebe. Mama koja vas je poticala da istražujete, isprobavate, pokušavate i učila da je u redu ako ponekad pogriješite. Mama koja vas je nastojala svojim primjerom nadahnuti da nikad ne odustanete od svojih snova i koja nas je naučila da je sve moguće ako se dovoljno potrudite.

A baš takvi i mi nastojimo biti. Našoj udruzi Belinda neopisivo fali, ali ona nastoji živjeti njezinom filozofijom,  ugledati se na njezine ideale i ostvariti sve ono što je ona htjela, ali nažalost nije imala vremena jer ju je život prestigao.

Podijeli članak

Partneri